zaterdag 18 maart 2017

Alleen PVV-aanhangers vertrouwen de stembusuitslag niet?

Volgens een onderzoek van de NRC (van gisteren) kan de verkiezingsuitslag van 15 maart niet kloppen volgens aanhangers van de PVV.

Het verbaast me grotelijks dat alleen PVV-aanhangers voldoende inzicht hebben om tot deze conclusie te komen, want in feite klopt er geen bal van deze hele verkiezingen (en trouwens van alle verkiezingen in het recente verleden), want bijna alle partijen hebben campagne gevoerd met slechts een gedeelte van hun agenda, met leugens  en valse beloften of met onzin-argumenten, zoals Buma met zijn geneuzel over het staandebeens moeten zingen van het leugenachtige "volkslied" - wat me trouwens erg doet denken aan het in het verleden zo driftig bekritiseerde indoctrineren van schoolkinderen in Oost-Europa.

Her is overigens niet alleen een gegeven dat de beloften en toezeggingen van de meeste (parlementaire) politieke partijen niet of slechts gedeeltelijk (en dat is uiteindelijk hetzelfde als niet!) klopten, maar ook dat de kiezers vaak geen flauw benul hadden van wat ze konden verwachten van het door de partijen beoogde beleid. Dat is natuurlijk gedeeltelijk te wijten aan de informatie en vooral DESinformatie van de gelijkgeschakelde pers, waarbij politici van alle kanten de mogelijkheid krijgen om hun valse beloften en leugens te herhalen, terwijl er niet of nauwelijks aandacht wordt besteed aan het wanbeleid en de gebroken beloften van diezelfde politici of hun partijen. Maar ook mag het simpele gebrek aan belangstelling van de zijde van het electoraat niet over het hoofd gezien worden!

Die desinteresse is ongetwijfeld voor een groot deel het gevolg van de "regeringen", die vanaf eind van de jaren 1970 (eerst voorzichtig en beetje bij beetje, maar later steeds openlijker en sneller) de -door de Nederlandse bevolking na de Tweede Wereldoorlog met bloed, zweet en tranen opgebouwde- Nederlandse welvaartsstaat afgebroken hebben, waardoor het vertrouwen in "de politiek" verdwenen is. Men schijnt hierbij te vergeten dat het allemaal nog steeds véél meer verslechterd kan worden... 

Zou het echt nodig zijn om te wachten totdat de door Karl Marx verwachten Verelendung een feit is en we niets meer te verliezen hebben, waardoor het proletariaat (de arbeidersklasse) daadwerkelijk in opstand zou kunnen komen?

Geen opmerkingen: