vrijdag 24 februari 2017

Terroristische aanslag(en) in Nederland verijdeld?

Volgens het artikel Hassan A. had Rutte en vliegbasis Volkel in het vizier in het Brabants Dagblad van vandaag is er kennelijk afgelopen zomer een mogelijke toekomstige terrorist opgepakt. Hij fietste rond met een bivakmuts op en bij hem thuis werden akelige dingen gevonden (stroomstootwapen, IS-onthoofdingsfilmpjes en "een mes"). Ook had hij materiaal verzameld over Mark Rutte en over vliegbasis Volkel.Van die vliegbasis had hij ook foto's met "rode pijlen en cirkels".

Die foto's, waarvan de beperkte omschrijving me ernstig doet denken aan de leugens van Colin Powell met zijn foto's (zie mijn artikel Bewijsmateriaal? Onwijs materiaal! van 6 februari 2003) met pijltjes en tekstblokjes, zeggen op zich natuurlijk nog niet zoveel. Iedereen kan foto's hebben van Rutte of van een vliegbasis; misschien kan hij daar eventueel voor beboet worden als hij ze zelf gemaakt heeft, bijv. wegens overtreding van een fotografieverbod.

Concrete plannen voor terroristische acties zijn weliswaar niet gevonden, maar eerder is hij o.a. al wel veroordeeld geweest wegens geweldsdelicten.

Mocht hij overigens concrete plannen hebben gehad voor aanslagen op Rutte en vliegbasis Volkel, dan is het in ieder geval "sympathiek" dat hij geen willekeurige mensen had willen opofferen, maar dat hij medeplichtigen van de Verengdestaatse oorlogsmisdaden in het Midden-Oosten wilde treffen. Tenslotte is Rutte een trouw aanhanger van alles wat uit de eerste schurkenstaat ter wereld komt, de VS. En op de vliegbasis Volkel ligt immers wapentuig van de VS en van hun Vreemdelingenlegioen, de NAVO.

Geen opmerkingen: