zaterdag 25 februari 2017

Uiteraard ook bij PvdA-ers!

"Niets menselijks is hem vreemd" is de vaste uitdrukking, maar bij de PvdA gaat dat verder! Daar moet gesteld worden dat niets neoliberaals hun vreemd is. Dat is natuurlijk niet vreemd, nadat de PvdA al ruim 25 jaar (vanaf 1994, onder Wim Kok Kots) intiem omgaat met de meest onfatsoenlijke politieke partij, de VVD. "Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet", volgens het oude spreekwoord.

Blijkens een artikel in de Volkskrant van vandaag (Commissaris Jacques Tichelaar bevoordeelde schoonzus, vanmiddag spoedberaad) hielp hij zijn schoonzus aan een klus van € 3.105. Degene die de opdracht eerder gekregen had werd afgekocht voor € 3.500 (vermoedelijk niet uit T's eigen zak) en kreeg een andere opdracht. Eerder (2013) had hij al bemiddeld tussen een zwager en de gemeente Coevorden over een claim van 1,5 miljoen. Hij bood daarna zijn verontschuldigingen aan en beloofde nooit meer te bemiddelen als er "mogelijk een familielid bij betrokken" zou zijn.

Tja, Jacques T. zal nu wel "sorry" zeggen en gewoon verder doorgaan met zijn plannetjes. Bij de VVD komen ze er meestal ook met een "sorry" vanaf en met (of zonder) de schrik, en volgens de uitdrukking: gelijke monniken neoliberalen, gelijke kappen!

Geen opmerkingen: