zaterdag 25 februari 2017

Na de verkiezingen van 15 maart...

In het artikel Rutte wil na de verkiezingen het liefst met D66 en het CDA in zee in het Financieele Dagblad van vandaag wordt wat nagepraat over het verkiezingsdebat van gisteren op Radio 1.

Zo heeft Lodewijk Asscher (PvdA) te kennen gegeven dat hij "absoluut een zo progressief mogelijk" kabinet wel, en daarom kiest hij voor de neoliberale partij GroenLinks als coalitiepartner, al wou hij Jesse Klaver niet beloven dat de PvdA niet opnieuw verder zou gaan met de VVD.

Die progressiviteit van de PvdA kennen we al uit het verleden. Zie daarvoor  Cohen: linkse partijen omvormen tot één volkspartij in de NRC van 14 juli 2012, waarin geciteerd wordt uit een interview met Job Cohen op diezelfde dag. Let wel, dit is een interview van 14 juli 2012, dus vóór de verkiezingen (van 12 september 2012) waarna de PvdA nogmaals zijn kiezers verraadde door samen met de VVD door te gaan met het uitpersen van het Nederlandse volk (dus uitgezonderd het 1% aan patsers, de nuttelozen van de maatschappij).

Cohen had overigens ook vóór de verkiezingen van 2012 al beloofd te streven naar een "zo progressief mogelijk kabinet", maar weigerde na de verkiezingen te spreken met de SP, de enige parlementaire partij die in Nederland als links beschouwd kon (en kan) worden. Zie o.a mijn artikel Nog meer electorale contractbreuk van 10 juli 2010, en Vorming van nieuw kabinet wordt heidens karwei in de Volkskrant van 15 mei 2010).

 Emile Roemer (SP) en Jesse Klaver GroenLinks) zagen elkaar wel zitten. Beiden maakten het Rutte en Ascher lekker moeilijk.

En verder wordt nog gemeld dat de PVV door "vrijwel alle politieke partijen uitgesloten" wordt, maar helaas wordt er niet bij verteld welke partijen wél open staan voor de PVV.

En wat betreft het plan van Rutte om met D66 en VVD in zee te gaan... GRAAG, en bij voorkeur ergens tussen IJsland en Noorwegen op een krakkemikkerige schuit en bij een vliegende noordwester storm.

Geen opmerkingen: